Tolóajtó

Elegancia és funkcionalitás egyszerre: Ismerje meg a tolóajtók varázsát!

A tolóajtó az otthonok modernizálásának és térkihasználásának kulcsa. Ezek a stílusos és praktikus ajtók nem csak helytakarékos megoldást kínálnak, hanem egyúttal eleganciával és kifinomultsággal is gazdagíthatják otthonát.

Az egyik fő előnyük a helymegtakarítás. A hagyományos beltéri ajtókhoz képest minimális helyet foglalnak el, így ideálisak olyan helyiségekben, ahol a tér kihasználása kritikus fontosságú.

A tolóajtók sokoldalúsága szinte korlátlan. Elérhetők különböző méretekben, anyagokban és stílusokban, lehetővé téve számunkra, hogy pontosan olyan ajtót válasszunk, amely tökéletesen illeszkedik otthonunk stílusához és kialakításához.

Az üvegezett tolóajtók pedig tovább növelik a térérzetet és természetes fényt engednek be a helyiségbe. Ezek az ajtók nem csak esztétikusak, hanem funkcionálisan is hatékonyak, kiválóan illeszkednek nappalikba, hálószobákba, vagy akár tágasabb fürdőszobákba.

Egy tolóajtó tehát nem csupán praktikus megoldás a térkihasználásra, hanem a modern dizájn és funkcionalitás egyik jelképe is. 

Tolóajtó vasalatok

A fal előtt futó tolóajtók esetében a vasalat és az azt takaró – az ajtó mintázatával egyező – felület a fal síkja előtt helyezkedik el.

A tolóajtó vasalata az alábbi elemeket tartalmazza:

  • 2m sín + szerelék (kocsi, állítható erősségű végállás ütköző)
  • alsó megvezető elem
  • 2 db ajtólap felfogató elem

A standard 2 m-es sínnél hosszabb sín is rendelhető.

A mozgató rendszer műanyag kocsikat, és megvezetett műanyag kerekeket tartalmaz, maximum 40 kg-os ajtólap mozgatására alkalmas. A rendszert alsó megvezetővel és állítható erősségű végállás ütközőkkel (2 db) szállítjuk. 

Megbízható, kiváló működés és hosszú élettartam jellemzi.

Húzókagyló

Tolóajtók alapfelszereltségéhez tartozik a süllyesztett húzókagyló. Mérete 34×122 mm és többféle színben rendelhető. Gyárilag az ajtólapban marással kialakított helyre kerül, és rejtett csavarozással van rögzítve. Alapértelmezett szín a matt króm (1.). Egyéb színek: fényes króm (2.), súrolt bronz (3.), fekete (4.), réz (5.)

ABS fékezőrendszer

Tolóajtókhoz opcionálisan rendelhető ABS fékező egység, mely csillapítja a záródást.

Tolóajtó nyitásirány meghatározása

Translate »
X