Pályázatok

A kedvezményezett neve: Borovi Faipari Zrt.
A projekt címe: INNOVÁCIÓS EREDMÉNYEK HASZNOSÍTÁSA A BOROVI FAIPARI ZRT. – NÉL.
A szerződött támogatás összege: 26,91 millió Ft.
A projekt azonosító száma: GINOP-2.-1.-8-17-2018-02601
 

Támogatás mértéke: 39%

Projekt tartalmának bemutatása:
A megvalósult jelen fejlesztés a legpiacképesebb termékünk gazdaságosabb és jobb minőségű gyártását célozta meg. Az alacsonyabb egységnyi költség és magasabb minőség segítségével növelhetjük árrésünket és piaci részesedésünket egyszerre.

A fejlesztéssel az alábbi célt értük el:
Az új gépekkel sikerült megoldani, hogy a beltéri ajtók készítéséhez szükséges lemezeket kéz erő helyett targonca rakja fel a táblafelosztóra, melyet a gép automatikusan elvesz és a kívánt méretre szabja.

A fejlesztés során megvásárlásra került 1 db Homag SAWTEQ B-400 típusú szorítógerendás táblafelosztó gép. A berendezés fa, nyers, vagy laminált anyagokból készült táblák méretpontos megmunkálására szolgál. Akár 20%-os energia megtakarítást tud produkálni. Teljesen automata.

A jelenlegi táblafelosztó kapacitás kevesebb, mint a megvásárolt táblafelosztóé. Itt szeretnénk megjegyezni, hogy ez a gép az egyik legmodernebb ebben a kategóriában.

A fejlesztés során megvásárlásra került 1 db Omga automata lécvágó fűrész V235 NC típusú. A fűrész alkalmas kis és nagy sorozatszám mellett váltakozó hosszúságú fix 45 fokos lécszelvények vágására. Képkeret és üvegszorító léchez nagy termelékenységű pontos gép.

A Projekt befejezési dátuma: 2019. 12. 16.

A kedvezményezett neve: Borovi Faipari Zrt.
A projekt címe: EU-S SZÍNVONALÚ FEJLESZTÉS A BOROVI ZRT.-NÉL.
A szerződött támogatás összege: 215,47 millió Ft.
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tartalmának bemutatása:

A kapacitásbővítő beruházás célja a termelékenységünk, kapacitásunk növelése.

A fejlesztés során infrastrukturális és gépberuházást kívánunk megvalósítani. Az infrastruktúra keretén belül kerül sor egy 1440 m2-es gyártó csarnok építésére, mely a jelenlegi csarnok oldaltagjaként jelenik meg, nem különálló építményként. A gépberuházás során 10 db új eszköz kerül beszerzésre, amely után természetesen jelentős többletkapacitással is bírni fogunk, amellyel a piaci versenyképességeink az átfutási határidők vonatkozásában, nagyban javulni fognak. 

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018. június 30.
A projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-16-2017-00582

Sajtóközlemény            

A Borovi Faipari Zrt. 215 473 900.- Ft. támogatást nyert a „Mikro,-Kis és középvállakozások termelési kapacitásának bővítése” című pályázaton. A Borovi Faipari Zrt. 2001.01.01. óta működik saját telephelyén, melyet zöldmezős beruházás keretében épített. A telephely Európai színvonalú. Cégünk beltéri és kültéri ajtók gyártásával foglalkozik a legkorszerűbb gépekkel.

A kapacitásbővítő beruházás célja a termelékenységünk, kapacitásunk növelése. A fejlesztés során infrastrukturális és gépberuházást kívánunk megvalósítani. Az infrastruktúra keretén belül kerül sor egy 1440 m2-es gyártó csarnok építésére, mely a jelenlegi csarnok oldaltagjaként jelenik meg, nem különálló építményként. Ez azért jelentős, mert így rá tudunk kapcsolódni a jelenlegi elszívó hálózatra. A csarnok bővítmény továbbá lehetővé teszi, hogy külön váljon a tok és az ajtólap gyártása, melyek a sor végén találkoznak és becsomagolva párosíthatók.

A gépberuházás során az alábbi gépek kerülnek beszerzésre:

  1. Weima típusú darálógép – német gyártmányú, melyhez kapcsolódik még egy RUF típusú német gyártmányú brikettáló gép és csomagoló gép.
  2. Orma típusú 5 etázsos automata présgép, ajtólapok ragasztására. Jelenleg 5 db présgép van használatban, melyek teljesen kézi működtetésűek, lassúak.
  3. Wikoma típusú papírrács kihúzó gép. Az ajtók 80 %-nál papírrács merevítést használunk, kb. 20 %-nál furatolt fabetétet. Jelenleg kézzel húzzuk ki a papírrácsot. A gép segítségével javul az ajtólapok minősége is, mert a papírrács így keresztben kerül az ajtólapokba, és a görbülés pedig csökken.
  4. Az új Biesse gép automata, 12 db-os fóliatárral rendelkezik, a falcos élzárás mellett tud egyenes élzárást, valamint plusz élzárást is. A 12 db-os fóliatár segítségével a gépbe betároljuk a 12 színű élfóliát, melyet a gép menet közben tud cserélgetni. Ezek mellett pedig tökéletes minőséget biztosít, utómunkálatokra nincs szükség.
  5. Putsch Meniconi SVP 145 függőleges szabászgép a lemezek szabására, 2 db gép háttal egymásnak fordítva egyedi elszívással.
  6. Ajtólap megmunkáló gép. Zéger Kft gyártja a saját igényeinknek megfelelőre. A lefalcolt és lefalczárt tele ajtólapot a gépbe helyezzük és a megmunkáló gép akár négy oldalról is képes megmunkálni az ajtólapot.
  7. Ajtótok megmunkáló gép. Ezt is a Zéger Kft. gyártja majd, a mi igényeinknek megfelelően. Ez a gép három különálló egységből áll, ma a legmodernebb.
  8. Robopack típusú vízszintes elrendezésű csomagoló gép. Ilyen mennyiségű ajtólap becsomagolására már egy nagyobb teljesítményű gyors és pontos csomagológépre van szükség.
  9. Keretelem végmegmunkáló és nagyfrekvenciás összeállító prés, melyet az NF Mikrotech Kft. gyártana részünkre. Általában a lemezszerkezetű ajtógyártók a feldarabolt keretelemeket tűzőkapoccsal mindkét oldalukon meglövik, és a zár és pánt elhelyezkedésénél felpótolják szintén tűzőkapoccsal.
  10. Anyagmozgatóeszköz gyártása, melyet az NF Mikrotech Kft. gyártana részünkre. Az egység lemez adagolóból, papírhengert emelő csörlőből, kasírozott lemezt körbevágó egységből áll.

Ezen beruházások után természetesen jelentős többletkapacitással is bírni fogunk, amellyel a piaci versenyképességeink az átfutási határidők vonatkozásában, nagyban javulni fognak. A fejlesztések megvalósulásának helye Szolnok, Nagysándor József u. 0. A projekt várható befejezésének időpontja 2018. június vége.

Translate »
X